- Nie śmiem powiedzieć, że moja mama nie jest dobrą kucharką, ale chyba nigdy nie miała zbyt wielkich ambicji w tej dziedzinie. Zna kilka dań i to w zupełności wystarczy
- ocenił kulinarne umiejętności mamy Maciej Dowbor.
- Mam dużo większą łatwość w jedzeniu niż w gotowaniu. Jestem smakoszem i osobą, która docenia wysiłek osób gotujących, ale sama jestem przeciętną gospodynią domową. Za to Maciek bardzo zaskakuje mnie kulinarnie. Kiedy na pierwszym roku studiów wyprowadził się z domu, bardzo ambitnie podszedł do tematu samodzielności. Sam na siebie zarabiał i nie chciał ode mnie nawet złotówki, sam dbał o porządek w mieszkaniu i sam próbował również gotować... Były to jednak dania wybitnie studenckie. Dziwiło mnie to, bo wychował się w domu, w którym mężczyźni zawsze gotowali lepiej niż kobiety. Tak było w przypadku mojego taty i byłego męża, którzy byli rewelacyjni w kuchni. Na szczęście, potrawy, które przyrządza teraz, nie mają wiele wspólnego z tymi, które gotował jako student
- śmieje się Katarzyna Dowbor.
- Po raz pierwszy zainteresowałem się gotowaniem podczas pobytu we Włoszech, gdzie realizowałem kilka programów telewizyjnych. Poza tym mój brat od strony ojca prowadzi restaurację - nomen omen - włoską i zawsze kiedy nie wiem, jak coś przyrządzić, dzwonię do niego z prośbą o wskazówki. Mamy z bratem nawet taki plan, że weźmie mnie do swojej restauracji na kurs, żebym nauczył się kilku kulinarnych sztuczek. Poza tym chętnie sprawdzę, jak na co dzień wygląda praca na kuchni, która - jak zdążyłem zauważyć dziś w „Hell's Kitchen” - do najłatwiejszych nie należy - wyjaśnia Maciej Dowbor i od razu dodaje: - Gotowanie daje ogromną satysfakcję. Kiedy po dwóch godzinach spędzonych przy garach, udaje ci się zachwycić innych swoim daniem, to jest to ogromna frajda. Nigdy nie podejrzewałem, że takie emocje pojawią się w moim życiu.
- W domu dzielimy się gotowaniem. Nie umiem robić zup, za którymi przepadają moje dziewczyny, więc tym zajmuje się Asia. Ja częściej robię drugie dania. Ze względu na nasze zawody jesteśmy jednak zmuszeni do jedzenia na planie lub poza domem, ale kiedy tylko jest okazja, gotujemy razem
- zdradza prezenter.
- Michał ma niesamowitą osobowość, świetny kontakt z kamerą, bardzo dobrze ustawiony głos, rewelacyjnie skała zdania i robi to, czego przez wiele lat próbowałam uczyć studentów dziennikarstwa - podczas mówienia używa znaków interpunkcyjnych, co jest bardzo rzadką umiejętnością. Kiedy weszłam na plan zobaczyłam zawodowca, a nie debiutanta, który po raz pierwszy prowadzi tak ogromny show telewizyjny. Moim zdaniem Magda Gessler powinna się bać - ocenia Katarzyna Dowbor. - Jestem pod ogromnym wrażeniem Michała i mówię to jako osoba, która pracuje w tym biznesie 33 lata - rośnie nam nowa gwiazda telewizji. Nie tylko dlatego, że jest świetny technicznie, ale także dlatego, że jest normalnym, sympatycznym człowiekiem, który zna się na tym co robi, bo to kocha. Michał ma także niesamowitą łatwość w nawiązywaniu kontaktów z drugim człowiekiem. Poznałam go zaledwie dwie godziny temu, a mam wrażenie, jakbyśmy znali się wiele lat! To niezwykle ważna cecha. Michał będzie jedną z bardziej znanych postaci w świecie kulinarnym i telewizyjnym - dodaje.
Odbiornik Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X
Octagon SF8008 Combo UHD 4K S2X - nowy odbiornik UHD...
469 zł Więcej...Mini PC Homatics Dongle G Google TV
Homatics Dongle G to odtwarzacz multimedialny 4K o kompaktowej konstrukcji...
269 zł Więcej...Antena Olympia BX 1000+LTE Combo V/H
Nowoczesna antena szerokopasmowa BX 1000+ Olympia Combo. Zaprojektowana do w...
120 zł Więcej...