dodano: 2017-08-09 10:35 | aktualizacja:
2017-08-09 11:17
autor: Jakub Sulisz |
źródło: National Geographic
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Weterynarz z sercem
Program przybliży codzienne życie placówki weterynaryjnej w Yorkshire, w której niegdyś praktykował James Herriot, autor słynnej, bestsellerowej książki „Wszystkie stworzenia duże i małe”. Julian Norton oraz były student Herriota, Peter Wright wraz z załogą Skeldale Veterinary Centre codziennie pomagają istotom dwu- oraz czworonożnym, kontynuując dziedzictwo Herriota. Wkładają swoje siły, wiedzę, zaangażowanie i serca, by pomóc potrzebującym ich fachowej opieki zwierzętom, bez względu na ich rozmiar.
Premiery w czwartki od 21 września o godz. 20:00
Zawód lekarz
Dokument odsłania kulisy pracy lekarzy pierwszego kontaktu w jednej z londyńskich klinik. Medycy mają pełne ręce roboty – do placówki przynależy ponad 18 tysięcy pacjentów. Poruszająca seria dokumentalna pokazuje ludzi w najbardziej intymnych dla nich chwilach – podczas gdy dzielą się z lekarzami swoimi bolączkami czy godzą się z myślą o ciężkich chorobach. Produkcja odsłania kulisy lekarskiego fachu, któremu każdego dnia z jednej strony towarzyszą stres i presja, a z drugiej - bliski kontakt z pacjentami i sprawami, z którymi muszą sobie radzić. W nowym sezonie programu zobaczymy m.in. zawodnika rugby, któremu schodzi paznokieć, pacjenta po operacjach usunięcia kamieni nerkowych. Do kliniki zgłosi się również pacjent zaniepokojony epidemią zakaźnego świerzbu wśród swoich współlokatorów.
Premiery w środy od 6 września o godz. 20:00
Weekend do schrupania
W ramach smakowitego bloku programowego „Weekend do schrupania”, kanał Nat Geo People zainspiruje widzów do poznawania kuchni z całego świata – Afryki, Azji, Australii czy też Karaibów.
Emisja w sobotę i w niedzielę 9 i 10 września od godz. 16:00
Stacja wyemituje znane już widzom kanału popularne programy kulinarne:
- „Antypody smaków”
- „Haiti: kulinarna wyprawa”
- „Afryka od kuchni”
- „Najsmaczniejsze miasta świata”
- „Malezja: świeżość na talerzu”
- „Moja restauracja w Indiach”
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.