W sobotę, 14 października br. o godz. 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie szósty odcinek dwudziestego sezonu programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2, Polsat Film, ATM Rozrywka TV i Food Network. A co wydarzy się w premierowej odsłonie tego programu?
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Prowadząca postanowiła przypomnieć kilka przepisów, które gościły na naszych stołach w czasach Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej (PRL). Kulinarną wędrówkę w przeszłość rozpocznie od przygotowania domowego smalcu wieprzowego - z jabłkiem i smażoną cebulką. Później Ewa Wachowicz ugotuje danie barowe - flaczki, ale przyrządzi je z boczniaków. Na drugie będą „schaboszczaki” z mortadeli oraz sera żółtego. Ewa Wachowicz poda je z jajem sadzonym, ziemniakami z wody i marchewką z groszkiem. Z kolei na deser przygotuje kogel-mogel z sokiem cytrynowym i owocami (więcej tutaj).
„Ewa gotuje” - sezon 20., emisja w soboty o 10:10 w telewizji Polsat (Polsat HD). Wcześniejsze sezony tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2 (Polsat 2 HD), Polsat Film (Polsat Film HD), ATM Rozrywka TV i Food Network (Food Network HD).
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.