dodano: 2009-08-17 11:25 | aktualizacja:
2009-08-17 11:28
autor: Anita Dąbek |
źródło: Kuchnia.tv
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Po blisko trzech latach istnienia Kuchnia.tv jest znaną i uznaną marką. Dbamy, aby widzowie znajdowali zawsze w naszej ramówce smaczne kąski. Jesienią oprócz nowych programów poradnikowych i rozrywkowych pokażemy filmy dokumentalne dotykające ważnych tematów społecznych związanych z żywieniem. Stawiamy na polskie produkcje, nie zapominając o programach zagranicznych gwiazd. Na październik przygotowujemy też wydarzenie specjalne, o którym wkrótce będziemy informować - mówi Małgorzata Seck, dyrektor zarządzająca Kuchni.tv.
„
Wino – instrukcja obsługi”, program, który pojawi się na antenie 26 września, poprowadzi Tomasz Prange-Barczyński, redaktor naczelny „Magazynu WINO”, winiarski felietonista i smakosz. Twórcom serii przyświecał jeden cel: odczarować świat wina i udowodnić, że wybieranie, podawanie i spożywanie wina nie musi wiązać się ze skomplikowanymi procedurami. Wśród polskich nowości programowych jesienią znajdzie się też m.in. druga seria „Adama po pracy” z szefem kuchni restauracji Ancora Adamem Chrząstowskim, kulinarny program podróżniczy „Po-smak Turcji” Małgosi Polańczyk oraz nowy program z Grzegorzem Łapanowskim, kucharzem z zamiłowania, który na co dzień działa na rzecz propagowania świadomej konsumpcji z Grupą eFTe.
Jesienią Kuchnia.tv przedstawi sylwetkę Julii Child, Amerykanki, która nakręciła ponad 800 odcinków różnych programów kulinarnych, otrzymała 4 nagrody Emmy, napisała 11 książek kucharskich i zmieniła przyzwyczajenia żywieniowe Amerykanów. Już 13 września będzie można zobaczyć film dokumentalny „
Kulinarna mądrość Julii Child”, a od 15 września serię poradnikową „
Julia i Jacques gotują w domu”.
Po raz pierwszy na antenie pojawi się japoński serial anime - „
Barman”, w którym odsłaniane są tajniki przygotowywania klasycznych koktajli (od 25 września).
Widzowie zobaczą też najnowszą serię codziennego show Marthy Stewart (od 14.09), programy poradnikowe: „
4 składniki”, o tym jak wyczarować obiad z 4 składników (od 04.09) i „
Półka z książkami Anny i Kristiny”, w którym próbie zostaną poddane i wnikliwie przetestowane receptury pochodzące z książek kucharskich najznamienitszych szefów kuchni (od 08.09) oraz filmy dokumentalne m. in. „
Foie Gras – kontrowersyjny delikates” (27.09). Również tej jesieni na antenie pojawią się w nowych programach kulinarne gwiazdy: Rick Stein i Marco Pierre White.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.