dodano: 2012-03-21 20:49 | aktualizacja:
2012-03-21 20:56
autor: Janusz Sulisz |
źródło: TV4
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Autorzy programu zabierają nas w odległe miejsca, gdzie kultywowane są tradycje kulinarne, w jakich istnienie trudno uwierzyć. Mieszkańcy odwiedzanych regionów opowiadają o niezwykłych potrawach, które jadają, a kucharze, naukowcy i lekarze analizują zarówno ich walory, jak i ryzyko związane z ich spożywaniem.
Ekipa „Śmierci na talerzu” dociera niemal wszędzie, gdzie występują te trujące specjały - tropi je w morskich głębinach, w gęstych lasach, w buszu i na niedostępnym odludziu. Podróżuje po Japonii, Korei, Malezji, Papui-Nowej Gwinei, Filipinach, Singapurze, Tajlandii i Wietnamie. W trakcie tych poszukiwań nietrudno o niebezpieczne sytuacje…
„Śmierć na talerzu” („Dining With Death”) to jeden z najpopularniejszych cykli dokumentalnych ostatnich lat. Program emitowany był między innymi w Stanach Zjednoczonych, Szwecji, Norwegii, Danii, Hiszpanii, Czechach, Rosji i Tajlandii wszędzie spotykając się z ogromnym zainteresowaniem widowni.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.