reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj
ODBLOKUJ-REKLAMY.jpg

5. edycja „Warsztaty smaku kuchni+”

dodano: 2012-04-19 12:42 | aktualizacja: 2012-04-19 12:44
autor: Anita Dąbek | źródło: kuchnia+

Kuchnia+ HD Piątą edycję „Warsztatów smaku kuchni+”, która odbędzie się w Warszawie w dniach 27-29 kwietnia br., poprowadzi Grzegorz Łapanowski, popularny kucharz i propagator zdrowej żywności, gospodarz autorskiej serii kuchni+ „Ł’apetyt”.



Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Szkolenie będzie poświęcone klasycznej, polskiej kuchni, ale w nowej, zdrowszej odsłonie. Łapanowski pokaże uczestnikom warsztatów jak unowocześnić tradycyjne potrawy. Zarejestrowany w tym czasie dwuodcinkowy program „Warsztaty smaku kuchni+: Ł’apetyt z Grzegorzem Łapanowskim” zostanie wyemitowany 12 i 19 maja 2012 o 15:00. Ponadto, od 26 maja w soboty o 15:00 kuchnia+ wyemituje trzy odcinki serii „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze” z udziałem zwycięzców szkolenia.

„Warsztaty smaku kuchni+” to projekt łączący naukę gotowania pod okiem polskich gwiazd kulinariów, występ w reality show oraz możliwość zaprezentowania się w specjalnym odcinku programu „Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze”. Uczestniczy zostają wyłonieni w drodze konkursu. Poprzednie edycje programu obejrzało już ponad pół miliona osób.

W piątej edycji „Warsztatów smaku kuchni+” adepci kulinarni przesyłali autorskie przepisy na zdrowe dania z kuchni klasycznej, spośród których jury kuchni+ wybrało 10 najciekawszych potraw. Autorzy wybranych przepisów zostali zaproszeni na warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim, kulinarnym patriotą i miłośnikiem zdrowej kuchni, który podzieli się z nimi wiedzą o ekologicznych produktach i pokaże jak przygotowywać tradycyjne posiłki w wersji „light”.

Uczestnicy profesjonalnego szkolenia będą mogli zaprezentować swoje kulinarne umiejętności przed kamerą kuchni+ i otrzymają od stacji prezenty przydatne w dalszym rozwijaniu gastronomicznych zainteresowań.

Dotychczas odbyły się cztery edycje „Warsztatów smaku kuchni+”. Podczas pierwszych Tomasz Jakubiak uczył przyrządzania potraw z ryb, drugie szkolenie o polskiej kuchni prowadził Adam Chrząstowski, trzecie - poświęcone słodkościom, Bożena Sikoń, a czwarte, dotyczące potraw azjatyckich, Gosia Molska.


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje stacji TV i VOD


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Miernik FindSAT VF-6800 PRO Combo (WS-6944P) DVB-S/S2/T/T2/C2

Miernik dla pomiarów cyfrowych sygnałów satelitarnych DVB-S/S2, DVB-T/T2, DVB-C/C2 w...

439 zł Więcej...

Mini PC Homatics BOX R 4K

Homatics BOX R to najnowszy odtwarzacz multimedialny 4K firmy Homatics...

319 zł Więcej...

Kabel HDMI 2.1 8K UHD 3,0m

Najnowszy kabel HDMI o długości 3,0m w wersji v2.1 dla...

65 zł Więcej...