dodano: 2012-05-31 16:56 | aktualizacja:
2012-05-31 16:58
autor: Anita Dąbek |
źródło: kuchni+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
-
„Jakubiak w sezonie” to seria promująca nowoczesną kuchnię, bazującą na polskich, sezonowych produktach. Doskonale trafiła w gusta naszych widzów. Tylko w tym roku program obejrzało blisko 2 mln osób. Dlatego postanowiliśmy wyprodukować kolejne odcinki, a popularny prowadzący został twarzą właśnie zakończonej kampanii reklamowej kuchni+ - mówi Małgorzata Seck, Dyrektor kanału kuchnia+.
W programie, Tomasz Jakubiak podpowiada Polakom jak z rodzimych, sezonowych produktów stworzyć apetyczne i oryginalne dania. W czwartej serii zaproponuje letnie menu, w którym znakomicie sprawdzają się warzywa i owoce, gdyż właśnie w nich zawarta jest woda, tak potrzebna organizmowi podczas upalnych dni i wzmożonej w wakacje aktywności fizycznej.
Kulinarny globtroter zaprosi widzów w niezwykłą podróż po kraju, której celem jest znalezienie najlepszych polskich, sezonowym produktów. Kamera towarzyszy gospodarzowi programu, który podgląda producentów żywności podczas ich codziennych zajęć. Razem z Tomaszem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań na lato.
Tematem każdego z odcinków „Jakubiaka w sezonie 4” są wybrane sezonowe składniki, z których gospodarz przygotowuje trzy dania. Widzowie przekonają się jak ciekawe i smaczne potrawy można przyrządzić m.in. z kabaczka, pomidorów, owoców leśnych, ogórków, porzeczek czy agrestu. W lekkostrawnej i zdrowej letniej kuchni Jakubiaka znajdą się również potrawy z drobiu, produktów mlecznych oraz ryb.
„Jakubiak w sezonie 4” - emisja w każdą sobotę od 16 czerwca o godzinie 14:30
Tomasz Jakubiak jest kucharzem i dziennikarzem kulinarnym. Pracował jako szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gotowaniem zafascynował się już w dzieciństwie. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami z właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.