Zostało ich tylko dziewięcioro. Maleje więc liczba kandydatów do tytułu MasterChefa, ale rosną wymagania jury. Tym razem uczestnicy będę musieli nie tylko popisać się kulinarną fantazją, ale również zachować zimną krew. Ich zadanie to przygotowanie oszałamiającego dania z homara. Jest jednak pewien „haczyk” i małe utrudnienie – główny składnik potrawy pływa jeszcze w akwarium…
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Uczestnicy otrzymają tajemnicze skrzynki. Znajdą w nich około dwudziestu różnorodnych składników, takich jak szparagi, grasica czy mleko kokosowe. Jednakże zabraknie w nich najważniejszego produktu – bohatera konkursowej potrawy. Będzie nim… żywy homar!
Myśl o tym, że samodzielnie należy przygotować skorupiaka do gotowania wywoła silne emocje wśród uczestników. Czy wszyscy odważą się przystąpić do konkurencji?
Kolejne zadanie pozwoli kandydatom do tytułu MasterChefa przypomnieć sobie sielskie czasy dzieciństwa. Tym razem wszyscy będą mieli pomocników – i to jakich! Będą nimi najbliżsi: mamy, ojcowie, siostry, bracia, dziadkowie. Wybiorą produkty ze spiżarni, a uczestnicy przygotują swoje ulubione potrawy z dzieciństwa. Czy będzie to kotlet schabowy z ziemniakami według przepisu mamy, a może babcine pierogi? Widzowie przekonają się oglądając ósmy odcinek programu „MasterChef”, w niedzielę 20 października, o godzinie 20.00 na antenie TVN!
MASTERCHEF
Program rozrywkowy
Jury: Magda Gessler, Anna Starmach, Michel Moran
Emisja odcinka 8: 20 października, niedziela, godz. 20:00
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.