dodano: 2014-01-16 17:46 | aktualizacja:
2014-01-16 19:26
autor: Łukasz Knapik |
źródło: CANAL+ Cyfrowy
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W poniedziałek, 3 lutego br., o 22:00, w ramach cyklu „kuchnia+ food film fest”, stacja premierowo pokaże film „Somm”. Dokument opowiada o jednym z najbardziej prestiżowych na świecie egzaminie na certyfikowanego sommeliera. W 50-letniej historii Master Sommelier Exam jedynie 200 osobom udało się z powodzeniem zakończyć ten test. Samej procedurze nigdy nie towarzyszyły kamery. Twórcy filmu po raz pierwszy pokazują kulisy samego egzaminu i starania przygotowującej się do niego grupy przyjaciół.
Od niedzieli, 9 lutego br. widzowie Kuchni+ (Kuchni+ HD) będą mogli śledzić zmagania uczestników 9. edycji popularnego reality show „Top Chef”. Program, dwukrotnie nagrodzony Emmy, rozpocznie się w Teksasie. W pierwszym odcinku widzowie będą mogli śledzić zmagania aż 29 osób, z których tylko 16 awansuje do dalszej części programu. W kolejnych odsłonach uczestnicy będą musieli sprostać serii trudnych zadań, w tym: przygotować meksykańską ucztę, zrobić potrawę z niezwykle ostrych papryczek, zaserwować obiad dla teksańskiej elity i stworzyć koncept restauracji od początku do końca. Gośćmi specjalnymi będą m.in. aktorka Charlize Theron i popularna piosenkarka Patti Labelle.
Od 1 lutego br. rywalizację między znanymi szefami kuchni pokaże „Ideał” 2. W każdym odcinku, który koncentruje się na innej kuchni lub wybranych produktach i sytuacjach, zmierzą się ze sobą dwie ikony gotowania, m.in. Thomasina Miers, Valentine Warner, Mark Sargeant, Theo Randall, Hing He Huang i Nic Watt. Widzowie zobaczą zmagania szefów kuchni z takimi tematami jak: kuchnia meksykańska, hiszpańska, potrawy świąteczne, ryby, street food, barbecue czy kolacja dla dwojga.
Od piątku, 7 lutego br. Kuchnia+ (Kuchnia+ HD) zaprosi na „Doskonałe trio”. Znany widzom stacji Hugh Fearnley-Whittingstall tym razem przedstawi świat, w którym niezwykłe jedzenie można przygotować z jedynie 3 produktów. Żeby potwierdzić tę tezę Hugh udaje się do dwóch szefów kuchni i prosi ich o stworzenie potrawy przy wykorzystaniu jedynie 3 składników. Rywalizację między kucharzami ocenia specjalne jury.
W lutym br. nie zabraknie także nowych odcinków popularnych serii. 2 lutego br. o 18:30 widzowie zobaczą ostatnią odsłonę programu „Z.U.P.A.” Kingi Paruzel. Kontynuowane będą także „Łatwe przepisy na duży apetyt” 2 i „Między kasą a zapleczem” 3.
„Ideał” - sezon 2., emisja od soboty, 1 lutego 2014 roku o 14:55; „Somm” w cyklu „kuchnia+ food film fest” - emisja w poniedziałek, 3 lutego 2014 roku o 22:00; „Doskonałe trio” - emisja od piątku, 7 lutego 2014 roku o 18:00; „Top Chef” - sezon 9., premiera w niedzielę, 9 lutego 2014 roku o 18:20; „Z.U.P.A.” - ostatni odcinek, emisja w niedzielę, 2 lutego 2014 roku o 18:30; „Łatwe przepisy na duży apetyt” - sezon 2., emisja od poniedziałku do piątku o 19:00; „Między kasą a zapleczem” - sezon 3., emisja w piątki o 22:00 w kanałach Kuchnia+ i Kuchnia+ HD.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.