dodano: 2017-07-27 12:11 | aktualizacja:
2017-07-27 12:42
autor: Jakub Sulisz |
źródło: nc+
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Kuchnia europejska to nie tylko spaghetti, sznycel, czy ryba z frytkami. Wachlarz smaków oraz aromatów Europy jest o wiele bogatszy i często zaskakujący. Piąty sezon popularnej oryginalnej serii kulinarnej Kuchni+
„David w Europie” to podróż po wciąż nieodkrytych szlakach Europy Środkowej.
W najnowszym sezonie David Gaboriaud odwiedzi Rumunię, Bułgarię, Serbię oraz Węgry. Widzowie będą mieli okazję poznać nie tylko kulinarne specjały tych krajów, takie jak rumuńska zupa z fasoli i pomidorów, serbska sarma czy tłuste węgierskie leczo, ale także odwiedzić charakterystyczne dla danych regionów miejsca. W każdym odcinku kucharz zaprosi do programu także mieszkańców odwiedzanych okolic, którzy opowiedzą mu o swoich zainteresowaniach i ulubionych smakach. Wśród gości Davida znajdą się m.in. lokalni kucharze, uliczni sprzedawcy, blogerzy kulinarni, a także ludzie, którzy zaskoczą widzów swoją ciekawą pasją np. artystycznym graffiti.
Premierowe odcinki oryginalnej serii kulinarnej
„David w Europie” w każdą niedzielę,
od 6 sierpnia o godz. 15:30, tylko na antenie Kuchni+.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.