reklama
reklama
SAT Kurier logowanie X
  • Zaloguj

Jedzenie i świat w czerwcu w History

dodano: 2021-06-01 23:56 | aktualizacja: 2021-06-02 09:21
autor: Łukasz Knapik | źródło: A+E Networks

History W czerwcu br. dokumentalno-rozrywkowy kanał History poleca swoim widzom szczególnie takie produkcje programowe jak „Gdy natura atakuje” i „Jedzenie, które zmieniło świat” (sezon 2.).

History Travis Fimmel („Wikingowie”), Rick Harrison („Gwiazdy lombardu”)


Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, w czerwcu br. na widzów czekać będzie ogrom ciekawostek spożywczych - poznają nowe fakty o markach i produktach, bez których nie wyobrażamy sobie współczesnego świata gastronomicznego. A to za sprawą programu „Jedzenie, które zmieniło świat”. Tęsknota za przyrodą w dobie największego rozwoju technologicznego kończy się uwiecznianiem momentów „Gdy natura atakuje” w telefonach komórkowych - twórcy programu zebrali w całość najlepsze ujęcia.

Czerwiec 2021 roku w ofercie kanału History:

„Gdy natura atakuje” („Nature Gone Wild”)
emisja: w piątki (od 11 czerwca br.) o 20:00

Zawodowy przewodnik i badacz, Greg Aiello, podróżuje do najdalszych zakątków świata dokumentując najdziwniejsze zjawiska związane z przyrodą. Czerpiąc z własnych doświadczeń, a także zdarzeń, które były udziałem innych osób Greg Aiello opowiada o niezwykłych spotkaniach ludzi ze światem zwierząt. Jak zapowiada nadawca, w każdym z 30-minutowych odcinków zaprezentuje fascynujące, niespotykane nagrania, opatrując je komentarzem i garścią rad, które w podobnych do przedstawianych sytuacjach mogą się okazać bardzo cenne.

„Jedzenie, które zmieniło świat” 2 („Food That Built The World” 2)
emisja: we wtorki (od 15 czerwca br.) o 20:00

Dla pokoleń Amerykanów to nazwiska znane od dziecka. W zdumiewający sposób stały się podstawą ich przetrwania i rozwoju gospodarki Stanów Zjednoczonych Ameryki. Kim są? I jak zrewolucjonizowali ten kraj? To ludzie tacy jak Milton Hershey, Will Kellogg, Henry Heinz i bracia McDonald. Nie znamy ich, ale znamy ich nazwiska. To oni stoją za sukcesem produktów spożywczych, które stały się symbolem Ameryki. Te postaci stworzyły marki, które zdefiniowały znacznie więcej, niż tylko nawyki żywieniowe Amerykanów. Sprytem, siłą ale też litrami wylanej krwi potu i łez przez żołądek zdobywali serca krajanów. Po drodze budowali miasta, opracowywali nowe technologie i pomagali wygrywać światowe wojny. Byli bezwzględni i przebiegli. Oto wizjonerzy, którzy na zawsze zmienili oblicze Ameryki (więcej tutaj).
 
„Jedzenie, które zmieniło świat” w History, foto: A+E Networks
„Jedzenie, które zmieniło świat” w History, foto: A+E Networks


Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.




Więcej z kategorii Propozycje


reklama
reklama
reklama
HOLLEX.PL - Twój sklep internetowy

Antena Fuba DAA 850 biała

Fuba DAA 850 to profesjonalna, włoska antena offsetowa. Łatwa w...

479 zł Więcej...

Konwerter Monoblock Twin 6° Opticum LMTP-04H

Tania wersja konwertera Universal Monoblock Twin marki Opticum (6 stopni...

99 zł Więcej...

SAT Kurier abonament za 2021 rok

Roczna prenumerata magazynu SAT KURIER w 2021 r. z wysyłką...

89 zł Więcej...