W stacji CANAL+ Kuchnia wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 13. sezonu polskiego programu „ABC gotowania”. Seria zatytułowana jest „ABC gotowania - kuchnia polska”. Wcześniejsze serie mogą obecnie oglądać widzowie stacji CANAL+ Family i CANAL+ Kuchnia. Produkcja dostępna będzie także w serwisie VOD CANAL+ online.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Kuchnia polska opierać się musi na dobrym lokalnym produkcie. A takimi produktami są m.in. skromna truskawka, wdzięczna śliwka, zacny ziemniak, niepusta kapusta, kasza tylko nasza, mądra mąka, grzyby te jadalne oraz jego wysokość - twaróg. Jak zapowiada nadawca, to właśnie przez ich pryzmat Marieta Marecka opowie o kuchni polskiej i zaprezentuje swoje najnowsze przepisy. Przewrotnie zabawi się kulinarnymi konwencjami łącząc tradycję ze szczyptą nowoczesności przez co przepisy uwiodą rozbrajającym smakiem. Kuchnia polska w roli głównej, czyli potrawy, które nigdy nie wyjdą z mody: ciasto truskawkowe, knedle ze śliwką, kartacze, gołąbki z kaszą, żurek, zupa grzybowa czy leniwe ze śliwką (więcej tutaj).
Pierwszy odcinek trzynastego sezonu programu „ABC gotowania” wyemitowany zostanie premierowo w sobotę, 10 lutego br. o godzinie 15:25 w stacji CANAL+ Kuchnia.
„ABC gotowania” - sezon 13., emisja w soboty (od 10 lutego 2024 roku) o godz. 15:25 w stacji CANAL+ Kuchnia. Wcześniejsze odcinki tego programu mogą obecnie oglądać widzowie stacji CANAL+ Family i CANAL+ Kuchnia.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.