Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
Jak zapowiada nadawca, TVP zabiera widzów w inspirujące podróże po najsmaczniejszych zakątkach Polski. W „Przystanku Slow Food” wspólnie z Jackiem Szklarkiem widzowie poznają niezwykłych ludzi, którzy kultywują filozofię slow life i odwiedzą zakątki Wielkopolski, Pomorza, Podlasia oraz województwa świętokrzyskiego. Poznają opowieści o filozofii slow life, która dziś obejmuje nie tylko kuchnię slow food, ale też sposób ubierania się slow fashion i podróżowania slow road. Z Jackiem Szklarkiem zwiedzą mniej uczęszczane trasy w poszukiwaniu smakowitych potraw regionalnych w bliskim otoczeniu natury. Bohaterami premierowych odcinków będą m.in.: oscypek, polski drób, grzyby, czy fasola, a także piękne zakątki Polski
(więcej tutaj).
„Przystanek Slow Food” - sezon 2., emisja w kanałach TVP HD i TVP Polonia.
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.