W sobotę, 4 marca br. o godz. 10:10 w telewizji Polsat wyemitowany zostanie premierowo 1. odcinek 36. sezonu polskiego programu kulinarnego Ewy Wachowicz „Ewa gotuje”, którego producentem jest firma Promiss Ewa Wachowicz. Program będzie również dostępny w serwisie VOD Polsat Go. Wcześniejsze serie tej produkcji mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2 i Polsat Rodzina.
Prosimy o wyłączenie blokowania reklam i odświeżenie strony.
W sobotę, 4 marca br. o godzinie 10:10 w Polsacie rozpocznie się emisja najnowszych odcinków magazynu kulinarnego „Ewa gotuje”. Z nowym sezonem Ewa Wachowicz zaprasza na cztery pory roku pełne sentymentalnych smaków i zaskakujących pomysłów. W 2023 roku na topie będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków i potraw przyrządzanych przez nasze mamy i babcie. Ewa Wachowicz od lat sięga do sprawdzonych receptur z domu rodzinnego, a jej przepisy zawsze się sprawdzają. W swoim autorskim programie gospodyni podzieli się sprawdzonymi przepisami i różnymi ciekawostkami dotyczącymi składników swoich potraw.
Nowy rok - nowa ja. Która z pań nie robi takich postanowień? Dotyczy to również naszych jadłospisów - zakładamy, że w ciągu kolejnych kilkunastu miesięcy zmienimy nasze nawyki żywieniowe. Tymczasem w gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w całym 2023 roku będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków i potraw z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez nasze mamy i babcie. Dla Ewy Wachowicz to żadna nowość, bowiem od lat sukcesywnie sięga do sprawdzonych receptur z domu rodzinnego, przy czym zazwyczaj coś w nich zmienia, unowocześnia - choć bywa i tak, że wykonuje jakieś danie dokładnie wedle wiekowej receptury, bo uważa, iż tak zrobione jest po prostu najlepsze. I tak też będzie tym razem. Autorka programu postanowiła, że cały 2023 rok upłynie w jej kuchni pod znakiem sentymentalnych wspomnień, przy czym Ewa Wachowicz sięgnie po potrawy zarówno z dzieciństwa, lat szkolnych i czasów studenckich, jak i z licznych podróży - krajowych i zagranicznych. Potrawy będą budżetowe. Ewa Wachowicz pokaże, że od drogich produktów ważniejszy jest niekonwencjonalny pomysł a jeden składnik może mieć wiele zastosowań. Jaka więc będzie kuchnia Ewy Wachowicz w tym roku? Będzie sentymentalna a jednocześnie pełna innowacji, oszczędna w treści i zaskakująca w formie, słodka a jednocześnie ostra. Zachwyci estetyką podania, która będzie współgrać z prostotą produktów i zaskakującym pomysłem. Na pewno widzowie zobaczą nowe, nieoczywiste połączenia i poznamy kontrastujące ze sobą smaki.
Po dwumiesięcznej przerwie Ewa Wachowicz zaprasza na premierowe odcinki swojego autorskiego programu. Ramówkę wiosenną rozpocznie w zimowej scenerii, bo też klimat pod Babią Górą jest bardzo surowy i śnieg zalega tu zdecydowanie dłużej niż w Krakowie.
Pierwszą potrawą będzie tradycyjna zupa fasolowa, do której doda nie tradycyjnie wędzonkę, lecz białą kiełbasę. Danie główne będzie jarskie. Ewa Wachowicz zaprosi na placki z cebuli, które smaży się dokładnie tak samo jak placki ziemniaczane. Poda je z kleksem śmietany. Na deser Ewa Wachowicz upiecze rolady drożdżowe, zwieńczone kruszonką i doprawione cynamonem.
- Smacznej wiosny i wielu kulinarnych sukcesów z nowym sezonem programu „Ewa gotuje”. Jesteście ciekawi jak przygotować poszczególne dania, które Ewa Wachowicz będzie prezentowała wiosną br. w Polsacie? Proporcje składników i szczegóły przepisów od soboty, 4 marca br. w nowym sezonie programu „Ewa gotuje” - zachęca nadawca (więcej tutaj).
„Ewa gotuje” - sezon 36., emisja w soboty (od 4 marca 2023 roku) o godz. 10:10 w telewizji Polsat. Wcześniejsze odcinki tego programu mogą obecnie oglądać widzowie kanałów Polsat 1, Polsat 2 i Polsat Rodzina.
reklama
Materiał chroniony prawem
autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy.